Zihinsel Sağlığa Giden Yol Olarak İçsel Uyum Meditasyonu

Meditasyona II. Meditasyonun Yararları III. Meditasyon Iyi mi Yapılır IV. Değişik Meditasyon Türleri V. Meditasyonda Meydana getirilen Yaygın Yanlışlar VI. Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon VII. Stresi Azaltmak İçin Meditasyon VIII. Endişe İçin Meditasyon IX. Depresyon İçin Meditasyon En Fazlaca Sorulan Sorular * Meditasyon* ruh sağlığı* farkındalık* stres yönetimi* sıhhat “İçsel Uyum: Meditasyonla Zihinsel Sağlığın Yolunu Bulmak” anahtar kelimesini arayan kişiler muhtemelen meditasyon yöntemiyle zihinsel sağlıklarını iyi mi iyileştirecekleri ile alakalı data arıyorlardır. Endişe, depresyon yahut öteki zihinsel esenlik sorunlarıyla savaşım ediyor olabilirler ve semptomlarıyla başa çıkmanın yollarını arıyor olabilirler. Ek olarak genel refahlarını iyileştirmenin ve hayatlarında refah ve saadet bulmanın yollarını arıyor olabilirler. Antet Yanıt Meditasyon Nefesinize yahut bir mantraya odaklanarak rehavet ve iç huzuruna ulaşmayı amaçlayan bir zihin-beden uygulamasıdır. Ruh sağlığı Düşünceleriniz, duygularınız ve davranışlarınız da dahil olmak suretiyle zihin durumunuz. Dikkatlilik Yargılamadan, şu ana dikkat ettiğiniz bir farkındalık hali. Stres yönetimi Stresle sıhhatli bir halde başa çıkabilme kabiliyeti. […]

Zihinsel Sağlığa Giden Yol Olarak İçsel Uyum Meditasyonu

İçsel Uyum: Meditasyonla Zihinsel Sağlığın Yolunu Bulmak

Meditasyona

II. Meditasyonun Yararları

III. Meditasyon Iyi mi Yapılır

IV. Değişik Meditasyon Türleri

V. Meditasyonda Meydana getirilen Yaygın Yanlışlar

VI. Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon

VII. Stresi Azaltmak İçin Meditasyon

VIII. Endişe İçin Meditasyon

IX. Depresyon İçin Meditasyon

En Fazlaca Sorulan Sorular

* Meditasyon
* ruh sağlığı
* farkındalık
* stres yönetimi
* sıhhat

“İçsel Uyum: Meditasyonla Zihinsel Sağlığın Yolunu Bulmak” anahtar kelimesini arayan kişiler muhtemelen meditasyon yöntemiyle zihinsel sağlıklarını iyi mi iyileştirecekleri ile alakalı data arıyorlardır. Endişe, depresyon yahut öteki zihinsel esenlik sorunlarıyla savaşım ediyor olabilirler ve semptomlarıyla başa çıkmanın yollarını arıyor olabilirler. Ek olarak genel refahlarını iyileştirmenin ve hayatlarında refah ve saadet bulmanın yollarını arıyor olabilirler.

Antet Yanıt
Meditasyon Nefesinize yahut bir mantraya odaklanarak rehavet ve iç huzuruna ulaşmayı amaçlayan bir zihin-beden uygulamasıdır.
Ruh sağlığı Düşünceleriniz, duygularınız ve davranışlarınız da dahil olmak suretiyle zihin durumunuz.
Dikkatlilik Yargılamadan, şu ana dikkat ettiğiniz bir farkındalık hali.
Stres yönetimi Stresle sıhhatli bir halde başa çıkabilme kabiliyeti.
Rahatlık Saadet, esenlik ve gaye duygusuyla tanımlanan bir varoluş hali.

İçsel Uyum: Meditasyonla Zihinsel Sağlığın Yolunu Bulmak

II. Meditasyonun Yararları

Meditasyonun ruh sağlığı açısından pek fazlaca faydası olduğu gösterilmiştir, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Azaltılmış stres ve endişe
  • İyileştirilmiş ruh hali
  • Artan odaklanma ve konsantrasyon
  • İyileştirilmiş uyku
  • Azaltılmış ağrı
  • Gelişmiş yaratıcılık
  • Artan farkındalık
  • Gelişmiş öz farkındalık
  • Daha çok refah ve sıhhat duygusu

III. Meditasyon Iyi mi Yapılır

Meditasyon, hayatınızda derin bir tesir yaratabilecek bayağı bir uygulamadır. Stresi azaltmanıza, ruh halinizi iyileştirmenize ve odaklanmanızı ve netliğinizi artırmanıza destek olabilir.

Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır, sadece temel adımlar devamlı aynıdır. ilk başlarda, rahatsız edilmeyeceğiniz kolay bir oturma yeri bulun. Bir sandalyede, yerde yahut hatta yatakta oturabilirsiniz. Rahatladığınızda, gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın.

Burnunuzdan yavaşça ve derin bir soluk alın ve sonrasında ağzınızdan yavaşça soluk verin. Soluk alırken, havanın vücudunuza girip çıkmasının hissine odaklanın. Ek olarak bir mantraya yahut görselleştirmeye odaklanmak isteyebilirsiniz.

İstediğiniz kadar soluk almaya ve odaklanmaya devam edin. Meditasyon için doğru yahut yanlış bir vakit miktarı yoktur. Bitirdiğinizde, bir tek gözlerinizi açın ve gününüze geri dönün.

Meditasyon, ustalaşmak için vakit ve özveri gerektiren bir uygulamadır. Sadece, yararları buna kıymet. Endişe, depresyon yahut öteki ruh sağlığı sorunlarıyla savaşım ediyorsanız, meditasyon semptomlarınızı tedvir etmek için faydalı bir çalgı olabilir. Ek olarak genel refahınızı iyileştirmenize ve hayatınızda refah ve saadet bulmanıza destek olabilir.

İçsel Uyum: Meditasyonla Zihinsel Sağlığın Yolunu Bulmak

IV. Değişik Meditasyon Türleri

Birçok değişik meditasyon türü vardır ve her birinin kendine has yararları ve uygulamaları vardır. En yaygın meditasyon türlerinden bazıları şunlardır:

  • Farkındalık meditasyonu
  • Transandantal meditasyon
  • Vipassana meditasyonu
  • Zen meditasyonu
  • Qigong meditasyonu
  • Yoga nidra
Lütfen Okuyun  Rahatlama Devrimi Meditasyon Stresi Azaltmanıza Nasıl Yardımcı Olabilir?

Sizin için doğru meditasyon türü, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlı olacaktır. Meditasyona yeni başladıysanız, keyif aldığınız ve sizin için yararlı gözüken bir meditasyon türü bulana kadar değişik meditasyon türlerini tecrübe etmek iyi bir fikirdir.

İşte meditasyonun değişik türlerinden bazılarının kısa bir özeti:

  • Farkındalık meditasyonu Farkındalığı şimdiki ana getirmeye odaklanan bir meditasyon türüdür. Farkındalık meditasyonunda kolay bir pozisyonda oturur ve nefesinize odaklanırsınız. Soluk alırken kendinize “Soluk alıyorum” dersiniz. Soluk verirken kendinize “Soluk veriyorum” dersiniz. Bunu bir müddet oluşturmaya devam ederken, zihniniz her daldığında dikkatinizi yine nefesinize verirsiniz. Farkındalık meditasyonu stresi azaltmanıza, odaklanmanızı geliştirmenize ve farkındalığınızı artırmanıza destek olabilir.
  • Transandantal meditasyon kendinize sükunet içinde bir mantrayı tekrarlamayı içeren bir meditasyon türüdür. Mantra, sizin için hususi bir anlamı olan bir kelime yahut ifadedir. Transandantal meditasyonda, kolay bir pozisyonda oturursunuz ve gözlerinizi kapatırsınız. Sonrasında mantranızı kendinize sükunet içinde tekrarlamaya başlarsınız. Zihninizin rahatlamasına ve sakinleşmesine izin verirken bunu bir müddet oluşturmaya devam edersiniz. Transandantal meditasyon, stresi azaltmanıza, odaklanmanızı iyileştirmenize ve psikolojik farkındalığınızı artırmanıza destek olabilir.
  • Vipassana meditasyonu düşüncelerinizi ve hislerinizi yargılamadan gözlemlemeyi içeren bir meditasyon türüdür. Vipassana meditasyonunda kolay bir pozisyonda oturur ve gözlerinizi kapatırsınız. Sonrasında düşüncelerinizi ve hislerinizi ortaya çıktıkça gözlemlemeye başlarsınız. Düşüncelerinizi ve hislerinizi değiştirmeye yahut denetim etmeye çalışmazsınız, bir tek merak ve şefkatle gözlemlersiniz. Vipassana meditasyonu stresi azaltmanıza, romantik sağlığınızı iyileştirmenize ve öz farkındalığınızı artırmanıza destek olabilir.
  • Zen meditasyonu kolay bir pozisyonda oturmayı ve nefesinize odaklanmayı içeren bir meditasyon türüdür. Zen meditasyonunda, düşüncelerinizi yahut hislerinizi denetim etmeye çalışmazsınız, bir tek gelip gitmelerine izin verirsiniz. Zihninizi sabitlemenin ve onu şimdiki ana geri getirmenin bir yolu olarak nefesinize odaklanırsınız. Zen meditasyonu stresi azaltmanıza, odaklanmanızı iyileştirmenize ve farkındalığınızı artırmanıza destek olabilir.
  • Qigong meditasyonu vücudunuzu yavaş ve nazik bir halde hareket ettirmeyi içeren bir meditasyon türüdür. Qigong meditasyonunda nefesinize ve vücudunuzun hareketlerine odaklanırsınız. Ek olarak evrenin enerjisiyle irtibat kurmaya odaklanırsınız. Qigong meditasyonu stresi azaltmanıza, dolaşımınızı iyileştirmenize ve enerji seviyenizi artırmanıza destek olabilir.
  • Yoga nidra kolay bir pozisyonda uzanıp vücudunuzu ve zihninizi gevşetmeyi içeren bir meditasyon türüdür. Yoga nidra’da nefesinize ve vücudunuzdaki hislere odaklanırsınız. Ek olarak, haiz olabileceğiniz herhangi bir fikir yahut endişeyi bırakmaya odaklanırsınız. Yoga nidra, stresi azaltmanıza, uykunuzu iyileştirmenize ve rahatlamanızı artırmanıza destek olabilir.
  • V. Meditasyonda Meydana getirilen Yaygın Yanlışlar

    İnsanların meditasyona ilk başladıklarında bitirdikleri bir takım yaygın hata vardır. Bu yanlışlar meditasyonun yararlarından yararlanmayı zorlaştırabilir ve ek olarak hayal kırıklığına ve cesaretsizliğe yol açabilir.

    İşte meditasyonda en sık meydana getirilen hatalardan bazıları:

    • Kendinizi meditasyon oluşturmaya zorlamaya çalışmak. Meditasyon, kendinizi herhangi bir şey oluşturmaya zorlamak değildir. Kendinize rehavet ve bırakma izni vermektir. Kendinizi meditasyon oluşturmaya zorlarsanız, nihayetinde bir tek hayal kırıklığına uğramış ve stresli hissedersiniz.
    • Zihninizi temizlemeye çalışmak. Meditasyonla alakalı en büyük yanlış anlamalardan biri, meditasyon yapmak için zihninizi temizlemeniz gerektiğidir. Bu doğru değildir. Aslına bakarsak, zihninizi temizlemeye çalışmak aslen ters tesir yaratabilir. Meditasyonun amacı zihninizi boşaltmak değil, nefesinize odaklanmak ve zihninize gelen bütün düşünceleri bırakmaktır.
    • Fazlaca uzun vakit meditasyon yapmak. İlk başladığınızda, kısa süreler süresince meditasyon yapmak en iyisidir. Bu, sıkılmanızı yahut hayal kırıklığına uğramanızı önlemenize destek olacaktır. Meditasyona alıştıkça, meditasyon seanslarınızın uzunluğunu kademeli olarak artırabilirsiniz.
    • Yanlış zamanda meditasyon yapmak. Meditasyon yapmak için en iyi vakit, rahatlamış ve rahat hissettiğiniz zamandır. Stresli yahut endişeli hissettiğinizde meditasyon oluşturmaya çalışırsanız, odaklanmanız zor olacak ve meditasyonun yararlarından yararlanamayacaksınız.
    • Yanlış yerde meditasyon yapmak. Meditasyon yapmak için en iyi yer, rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz, kolay bir yerdir. Meditasyon yaparken devamlı olarak rahatsız edilirseniz, rahatlamanız ve odaklanmanız zor olacaktır.

    Bu hatalardan herhangi birini yapıyorsanız, meditasyon pratiğinizden en iyi halde yararlanabilmeniz için bu tarz şeyleri düzeltmeniz önemlidir. Bu yaygın hatalardan kaçınarak rahatlayabilir, odaklanabilir ve ruh sağlığınızı iyileştirebilirsiniz.

    VI. Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon

    Yeni başlayanlar için meditasyon, meditasyonun temellerini öğrenmek ve faydalarını deneyimlemeye adım atmak için mükemmel bir yol olabilir. İşte yeni başlayanlar için birkaç ipucu:

    • Rahatlayabileceğiniz ve rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulun.
    • Basit bir pozisyonda, bir sandalyeye yahut yere oturun.
    • Gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın.
    • Yavaşça ve derin bir halde soluk alıp verin.
    • Soluk alırken, zihninize gelen bütün fikir ve endişeleri özgür bırakın.
    • İstediğiniz kadar nefesinize odaklanmaya devam edin.

    Yeni başlayanlar için meditasyon bir seferde minimum 5 dakika yapılabilir. Ne kadar fazlaca ergonomik yapmış olursanız, odaklanmak ve rahatlamak o denli kolaylaşacaktır.

    Yeni başlayanlar için birtakım ek ipuçları:

    • İlk başta odaklanmakta güçlük çekiyorsanız cesaretiniz kırılmasın. Hepimiz fark eder ve meditasyon yapmayı öğrenmek vakit alır.
    • Dikkatinizin dağıldığını ayrım ederseniz, dikkatinizi yine nefesinize verin.
    • Muhteşem bir halde yapmayı dert etmeyin. Meditasyonun amacı rahatlamak ve stresi bırakmaktır, muhteşem bir meditasyon yapmak değil.
    • Kendinizi bunalmış hissediyorsanız, meditasyona ara verip hemen sonra yine başlamayı deneyebilirsiniz.

    Yeni başlayanlar için meditasyon, zihinsel sağlığınızı ve refahınızı iyileştirmenin mükemmel bir yolu olabilir. Bu ipuçlarını takip ederek, meditasyon yapmayı öğrenebilir ve faydalarını toplamaya başlayabilirsiniz.

    VII. Stresi Azaltmak İçin Meditasyon

    Meditasyon stresi azaltmak için kuvvetli bir araçtır. Meditasyon yaptığınızda zihninizi sakinleştirebilir ve şu ana odaklanabilirsiniz. Bu, stres seviyelerini azaltmaya ve rahatlamayı teşvik etmeye destek olabilir. Birçok değişik meditasyon türü vardır, bundan dolayı sizin için en iyi olanı bulabilirsiniz. Stresi azaltmak için popüler meditasyon türlerinden bazıları farkındalık meditasyonu, yoga nidra ve rehberli meditasyondur.

    Meditasyona yeni başladıysanız, yavaş başlamanız ve her gün meditasyon yapmış olduğunuz süreyi kademeli olarak artırmanız önemlidir. Ek olarak, nitelikli bir meditasyon öğretmeni yahut terapistiyle emek harcamayı da düşünebilirsiniz.

    Meditasyon, stresi azaltmanın ve genel refahınızı iyileştirmenin fazlaca etken bir yolu olabilir. Stresle başa çıkmanın naturel bir yolunu arıyorsanız, meditasyon ne olursa olsun dikkate değerdir.

    İçsel Uyum: Meditasyonla Zihinsel Sağlığın Yolunu Bulmak

    Endişe İçin Meditasyon

    Endişe, kaygı, gerginlik ve tehlike hislerine yol açabilen yaygın bir ruh sağlığı durumudur. Günlük aktiviteleri etkileyebilir ve yaşamdan zevk almayı zorlaştırabilir. Meditasyon, endişe semptomlarını yönetmenin yararlı bir yolu olabilir.

    Birçok değişik meditasyon türü vardır ve bazıları endişe için öbürlerinden daha etkilidir. Farkındalık meditasyonu, endişe semptomlarını azaltmada destek olduğu yayınlanan bir meditasyon türüdür. Farkındalık meditasyonu, şimdiki ana dikkat etmeyi ve geçmiş yahut gelecek hakkında düşünceleri bırakmayı ihtiva eder. Bu, stres ve endişe seviyelerini azaltmaya destek olabilir.

    Kaygıya destek olabilecek öteki meditasyon türleri içinde yoga, tai chi ve qigong bulunur. Bu aktiviteler rahatlamayı iyileştirmeye ve stres seviyelerini azaltmaya destek olabilir.

    Kaygıyla savaşım ediyorsanız, doktorunuzla yahut ruh sağlığı uzmanınızla görüşmeniz önemlidir. Meditasyon ve kaygınızı tedvir etmek için öteki stratejileri içeren bir tedavi planı geliştirmenize destek olabilirler.

    Depresyon İçin Meditasyon

    Depresyon, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen ciddi bir psikolojik hastalıktır. Düşük ruh hali, aktivitelere alaka kaybı, bitkinlik, konsantrasyon zorluğu ve iştahta yahut uykuda değişimler benzer biçimde muhtelif semptomlara niçin olabilir. Depresyon ek olarak kendine zarar verme yahut intihar düşüncelerine de yol açabilir.

    Meditasyon depresyonu tedvir etmek için yararlı bir çalgı olabilir. Ruh halini iyileştirmeye, stresi azaltmaya ve sakinlik ve rehavet hissini artırmaya destek olabilir. Meditasyon ek olarak depresyonu olan kişiler için zor olabilen uykuyu iyileştirmeye de destek olabilir.

    Birçok değişik meditasyon türü vardır ve tüm bunlar hepimiz için müsait değildir. Keyif aldığınız ve tertipli olarak devam edebileceğiniz bir meditasyon türü bulmak önemlidir. Depresyon için popüler meditasyon türlerinden bazıları şunlardır:

    • Farkındalık meditasyonu
    • Vücut tarama meditasyonu
    • Soluk meditasyonu
    • Mantra meditasyonu

    Depresyon için meditasyonu denemekle ilgileniyorsanız, ilkin doktorunuzla yahut ruh sağlığı uzmanınızla görüşmeniz iyi bir fikirdir. Sizin için doğru meditasyon çeşidini bulmanıza destek olabilirler ve pratiğinize başladığınızda yardımcı ve rehberlik sağlayabilirler.

    Meditasyon depresyon için bir tedavi değildir, sadece bu durumun semptomlarını tedvir etmek için faydalı bir çalgı olabilir. Terapi ve deva benzer biçimde öteki tedavi alternatifleriyle birleştirildiğinde, meditasyon depresyonu olan kişilerin daha sıhhatli ve sevinçli bir yaşam yaşamasına destek olabilir.

    1. Meditasyon nelerdir?
    2. Meditasyonun yararları nedir?
    3. Iyi mi meditasyon yaparım?

    1. Meditasyon, sükunet içinde otururken yahut uzanırken nefesinize yahut bir mantraya odaklanmayı içeren bir zihin-beden uygulamasıdır. Stresi, kaygıyı ve depresyonu azaltmaya, odaklanmayı ve konsantrasyonu iyileştirmeye ve rahatlamayı teşvik etmeye destek olabilir.
    2. Meditasyonun ruh sağlığı açısından birçok faydası olduğu gösterilmiştir, bunlardan bazıları şunlardır:
    * Azaltılmış stres ve endişe
    * Odaklanma ve konsantrasyonda iyileşme
    * Artan farkındalık
    * Ağrının azalması
    * İyileştirilmiş uyku
    * Gelişmiş yaratıcılık
    3. Meditasyonun birçok değişik yolu vardır sadece temel adımlar şunlardır:
    1. Basit bir oturma yahut uzanma pozisyonu bulun.
    2. Gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın.
    3. Düşünceler aklınıza geldikçe onları bırakın ve odağınızı yine nefesinize çevirin.
    4. 5-10 dakika yahut arzu ettiğiniz kadar devam edin.



Lütfen Okuyun  Ruhsal Anlatılar Uyumlu Bir Yaşam İçin Rehberli Meditasyon

Can Tunc, Fedude.com'un kurucusu ve baş yazarıdır. Uzun yıllardır dijital medya ve teknoloji alanında tecrübe kazanan Tunc, bu deneyimini blogunda paylaşarak okuyucularına değerli bilgiler sunmayı amaçlamaktadır. Hem akademik hem de profesyonel yaşamında edindiği bilgi birikimiyle, teknolojiden yaşam tarzına kadar geniş bir yelpazede derinlemesine analizler ve güncel içerikler üretmektedir.

  • Toplam 150 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Ruhsal Selamlamalar Yoga’nın Meditasyona Yolculuğu Yoga’nın Manevi Uygulamasına Bir Kılavuz

İçindekilerII. Yoga Meditasyonunun YararlarıIII. Yoga Meditasyonu Iyi mi UygulanırIV. Yoga Meditasyonu Uygularken Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın YanlışlarV. Yeni Başlayanlar İçin Yoga MeditasyonuVI. Orta Düzen Uygulayıcılar İçin Yoga MeditasyonuVII. İleri Düzen Uygulayıcılar İçin Yoga MeditasyonuIX. Stres Giderici Yoga Meditasyonu Ruhsal Selamlamalar: Yoga’nın Meditasyona Yolculuğu İle: Devon Kahverengi Yayımcı: Yeni Haberci Yayınları Çıkış Zamanı: 8 Mart 2024 İçerik: Yoga Meditasyonuna Yoga Meditasyonunun Yararları Yoga Meditasyonu Iyi mi Uygulanır Yoga Meditasyonu Uygularken Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın Yanlışlar Yeni Başlayanlar İçin Yoga Meditasyonu Orta Düzen Uygulayıcılar İçin Yoga Meditasyonu İleri Düzen Uygulayıcılar İçin Yoga Meditasyonu Sıhhat Sorunları İçin Yoga Meditasyonu Stresten Kurtulmak İçin Yoga Meditasyonu Sorular ve Cevaplar Hususiyet Tarif Meditasyon Zihnin tek bir nesneye ya da düşünceye odaklanmasıyla elde edilmiş zihinsel sakinlik hali Yoga Fizyolojik duruşları, soluk egzersizlerini ve meditasyonu birleştiren bir zihin-beden uygulaması Maneviyat Daha yüksek bir güce ya da varlığa itikat Dikkatlilik Ferdin kendi düşüncelerinin, duygularının ve bedensel duyumlarının bilincinde olması […]

Ruhsal Birlik Kalıcı İlişkiler Kurmak İçin 5 Farkındalıklı Strateji

(*5*)İçindekilerII. Dikkatli İlişkilerIII. Kalıcı İlişkilerIV. Ruhsal İlişkilerV. İlişkinizi Iyi mi İyileştirebilirsinizVI. İlişkilerde İletişimVII. İlişkilerde Çatışma Çözümüİlişkilerde Aldatmayla Başa ÇıkmakIX. İlişkilerdeki Ayrılıklarla Başa Çıkmak Kalıcı ilişkiler emniyet, hürmet ve haberleşme temeline dayanır. Çiftler birbirlerinin ihtiyaçlarının bilincinde olduklarında ve çatışmaları deşifre etmek için beraber çalışmaya hevesli olduklarında, uzun ve sevinçli bir ilişkiye haiz olma olasılıkları daha yüksektir. İşte kalıcı ilişkiler oluşturmak için birtakım bilgili stratejiler: Birbirinize karşı dürüst olun. Düşünceleriniz ve hisleriniz hikayesinde partnerinize karşı dürüst olmak önemlidir, bu tarz şeyleri paylaşmak zor olsa bile. Dürüstlük, sıhhatli bir ilişki için vazgeçilmez olan itimatı oluşturur. Birbirinize hürmet gösterin. İlişkideki her fert hürmet görmeyi hak eder. Bu, onların görüşlerine, duygularına ve sınırlarına hürmet imlemek anlama gelir. Etken bir halde haberleşme kurun. İletişim her birlikteliğin anahtarıdır. Partnerinizle ihtiyaçlarınız ve istekleriniz ile alakalı konuşabilmeniz ve karşılığında onları dinleyebilmeniz önemlidir. Birbirinize yardımcı olun. Partneriniz zor zamanlar geçirdiğinde, onun yanında olmanız ve desteğinizi sunmanız önemlidir. Bu, onların dertlerini […]

Dikkatli Annelik Şefkatle Ebeveynliğe Giden Yol İçin Bir Kılavuz

İçindekilerII. Bilgili annelik nelerdir?III. Farkındalıklı anneliğin yararlarıBilgili annelik nelerdir?V. Dikkatli anneliğin zorluklarıVI. Farkındalıklı anneliğin zorluklarının üstesinden iyi mi gelinir?VII. Dikkatli anneler için kaynaklar Dikkatli annelik, düşüncelerinizin ve hislerinizin yanı sıra çocuğunuzun fikir ve hislerinin de bilincinde olmanın ve bunların bilincinde olmanın önemini vurgulayan bir ebeveynlik felsefesidir. Çocuğunuzla derin bir düzeyde irtibat oluşturmak ve gereksinimlerini anlamakla ilgilidir. Ek olarak, olası olan en iyi anne-baba olabilmeniz için kendinize ve kendi ihtiyaçlarınıza ihtimam göstermekle ilgilidir. Farkındalıklı annelik yapmanın birçok faydası vardır. Bilincinde olduğunuzda, çocuğunuza karşı sabırlı ve anlayışlı olma olasılığınız daha yüksektir. Ek olarak şefkatli ve sevgi dolu bir halde sınırlar ve sınırlar koyma olasılığınız da daha yüksektir. Farkındalıklı annelerin hayatlarında sevinçli ve doyum olma olasılıkları da daha yüksektir. Farkındalıklı annelik hakkındaki daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, sizin için birçok kaynak mevcuttur. Mevzuyla alakalı kitaplar, makaleler ve çevrimiçi kurslar bulabilirsiniz. Ek olarak farkındalıklı anneler için yardımcı grupları ve buluşmalar da bulabilirsiniz. Bilincinde annelik […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele